Георги Кирилов: Никой няма интерес от нови местни избори
Георги Кирилов: Никой няма интерес от нови местни избори / Община Сливен

Заместник-председателят на Общинския съвет в Сливен Георги Кирилов изрази надежда, че предстоящата сесия на 12 август ще бъде сесия на общинското съгласие. Тя се свиква под егидата на тримата заместник-председатели и е по искане на 16 от общинските съветници.

„Дневният ред на сесията е уточнен по категоричен начин от Председателския съвет, което означава, че не само групите, но и политическите сили имат съгласието именно по този начин да протече заседанието и да реши едни от важните въпроси за общината - отчет на общинския бюджет за първото полугодие, структурните промени в администрацията, както и актуализацията на бюджета", каза Кирилов. Уверенията на специалистите са, че се актуализира един бюджет, който е оптимален по отношение възможностите на общината. Според него най-спорно ще бъде предложението за избор на председател на местния парламент. Най-вероятно той ще бъде председателстващ утрешното заседание. Неговите очаквания са, че сесия ще има, защото предложенията са важни.

Георги Кирилов определи като политическа тезата, че някой иска Общинския съвет да бъде разпуснат и смята, че никой няма интерес от нови местни избори. Кирилов е категоричен, че нови избори не биха подобрили структурата на Общинския съвет и няма да се получи по-добър конгломерат от политически сили и индивиди, които да решават по-оперативно проблемите на града. Той призова своите колеги да подкрепят желанието на тримата заместник-председатели за провеждане на заседанието.