Девет пияни водачи и 22 без книжка заловени за седмица
Девет пияни водачи и 22 без книжка заловени за седмица / Dariknews.bg, Архив

971 автомобила, 1469 души и 501 водачи за употреба на алкохол с техническо средство са проверени през миналта седмица в Сливенска област. Констатирани са 318 нарушения, за които са съставени 195 акта и 123 фиша.

9 са водачите употребели алкохол, 22 са неправоспособните. На 26 водачи са съставени фишове за неправилно паркиране. С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 533 проверки.

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на правилата за движение на територията на  Сливен. Патрулни автомобили са на най-натоварените улици в града. През периода 3-10 февруари  при ежедневния контрол в града на булевардите ”Ст.Стамболов”, ”Янко Сакъзов”, „Бургаско шосе”, „П.Хитов”, „Г.Данчев”, „Хаджи Димитър” не са съставени  актове и фишове за нарушение на разрешената скорост за движение в населено място.

През седмицата е започната работа по  50 досъдебни производства, от тях 8 бързи. 20 са изпратени в прокуратурата, от тях 13 с мнение за повдигане на обвинение. 15 производства са образувани след проведени полицейски операции на територията на областта.

За седмицата  са планирани и проведени 14 специализирани операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите, противодействие на престъпления в отдалечените и слабо  населени места и явно наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.