Дейци на образованието и науката получиха призове в навечерието на 24 май
Дейци на образованието и науката получиха призове в навечерието на 24 май / Общински пресцентър Сливен

 

Диплом и парична награда от 1000 лева получи носителят на наградата „Аргира Жечкова” за 2012 г. Дарина Узова. Отличието за принос в издигането на обществения престиж на учителската професия беше връчено от кмета на Сливен Кольо Милев по време на празничен концерт в зала „Зора”.

„Приемам наградата, като признание за всички учители по химия в Сливен. Тази награда е и за моите ученици „олимпийци”, които доказаха на цяла България, че са най-добрите седмокласници по химия на 44 –та олимпиада, за моите всеотдайни колеги и на всички родители, които са поверили децата си в нашето училище”, каза Дарина Узова.

Петима учители от Сливен станаха носители на почетното отличие „Неофит Рилски”, което се присъжда всяка година от Министерството на образованието, младежта и науката. Началникът на Регионалния инспекторат по образование в Сливен Бисерка Василева връчи наградите на Радка Янева от ЦДГ „Божур”, Росица Делчева, преподавател по биология и здравно образование в ПМГ „Добри Чинтулов”, Галина Кирова, учител по практическо обучение в Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев”, Костадинка Щерева, учител по физика и химия в начално училище „Христо Ботев” и Димитринка Кирилова, преподавател в частен професионален колеж в Сливен. Наградата на Клуба на дейците на културата получи дългогодишният председател на ревизионната комисия на Клуба Георги Кошничаров.

„Обръщам се към вас с благодарност и признателност за благородното дело, на което сте се посветили. Бъдете сигурни, че вашите усилия да впишете себе си в културния летопис на града са оценени от сливенци”, каза в словото си кметът Кольо Милев.

В концерта участваха хор „Дружна песен” при Детския комплекс в Сливен, цигулков оркестър при Обединената школа по изкуствата „Мишо Тодоров” при НЧ „Зора”, вокална формация при X СОУ „Йордан Йовков” с ръководител Ася Илиева, фолклорен танцов ансамбъл „Българче” при II ОУ „Христо Ботев” и индивидуални изпълнители.