/ БГНЕС, архив
2896 моторни превозни средства и 2913 лица са проверени в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято” в Сливенска област. Констатирани са 1051 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

18 нарушения на пътя са констатирани за два часа в Ново Загора

През изминалата седмица на територията на ОД на МВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 946 нарушения на скоростта. Стационарната камера на изхода на град Нова Загора е заснела 280 нарушения. Мобилните камери в Сливен са установили 505 нарушения, за Котел 67 и 94 в района на РУ-Твърдица.

Издадени са 539 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 196 фиша. Отнети са 8 шофьорски книжки за неплатени глоби.За други нарушения са съставени 397 фиша. Актовете са 97.

Отнеха 21 шофьорски книжки за една седмица в Сливенско

Установени са 10 неправоспособни водачи.
7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, петима от тях са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Отнети са 7 шофьорски книжки за употреба на алкохол и 5 за нередовна застраховка Гражданска отговорност. Прекратени са 12 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива  употребили алкохол.
 
След акция: Установиха водачи, употребили алкохол и наркотици

Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОД НА МВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.