/ Община Сливен
3D-пана с шевици ще бъдат монтирани в центъра на Сливен, съобщиха инициаторите от фондацията "Обществен дарителски фонд-Сливен".

Богата и пъстра програма за празника на Сливен

Композицията ще бъде финансирана със средства от благотворителен търг, който се е състоял вчера, и е от продажба на творбите от шестия Пленер на виното в Сливен.

Общо 60 картини са били продадени за близо два часа. Те са дело на художниците Антон Иванов, Веселин Дамянов-Бат Ves, Виктория Георгиева, Габриела Стефанова, Данелина Косева, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков. Всеки от тях е нарисувал по 6 платна с размери 35/35 см.

Сливен получи близо 1 млн. лева от за възстановителни дейности

Сливенският край има над 250 различни шевици на картата на България. Паната ще бъдат разположени в централна градска част, а QR-код ще дава информация за всяка отделна шевица. За реализацията на проекта са нужни 4200 лв.

От миналогодишни благотворителни търгове са били събрани средства за галерия "Нова" в двора на НХГ "Димитър Добрович", стенопис-графит на фасадата на ОУ "Д-р Иван Селимински", "Цветен кът за сливенци" в градската градина.
БТА