/ Община Сливен
С повече прояви на открито ще премине празникът на града
"С повече прояви на открито ще премине празникът на Сливен", съобщи заместник-кметът Пепа Чиликова.

При разработването на тазгодишната програма за Деня на Сливен - Димитровден организаторите са подходили така, че тя да е съобразена с противоепидемичните мерки. При събития на открито трябва да се спазва дистанция от 1.5 м, а на закрито, ще могат да влизат определен брой хора - до 50 процента от капацитета на залата. Няма да има организирани представления, от общината са поканили циркови артисти: кокили, статуи, жонгльори, клоуни и други.

Сливен получи близо 1 млн. лева от за възстановителни дейности

Честванията ще започнат на 21 октомври от 11:00 часа в къща "Миркович", където ще бъдат наградени участниците в традиционния ученически конкурс за рисунка "Аз и моят град", от 17:00 часа в зала "Сливен", ще се има вечер, посветена на Дамян Дамянов и връчване на наградите от Националния литературен конкурс "Дамян Дамянов" за 2020 г., които трябваше да бъдат връчени през май.

На 23 октомври. от 17:00 часа в галерия "Сирак Скитник" ще се открие Национална изложба по изобразително изкуство - Сливен'2020 и ще бъде връчена и наградата "Сирак Скитник".

Трима лекари ще получат отличия на община Сливен

На 24 октомври, от 12:00 часа в зала "Сливен" ще бъдат връчени наградите от Националния ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира", посветен на 180-годишнината от рождението на сливенския войвода и борец за свобода Хаджи Димитър. 26 октомври, Димитровден ще започне с празнична Света литургия от 8:30 часа в катедрален храм "Свети Димитър", а в 12:00 часа на пл. "Хаджи Димитър" ще започне тържествена церемония.

Ще има спортни прояви, сред които Държавно лично отборно първенство по спортни танци и Национална купа "Туида", открит турнир за купа "Сливен", Международен турнир по борба "Стоте войводи", Национален турнир по спортни танци по възраст и състезателни класове и турнир "Изгряващи звезди" и други.

В периода 24-26 октомври по бул. "Цар Освободител", ще бъде разположен базар за традиционни занаяти "Българско е".