15 години Хуманитарна гимназия ,,Дамян Дамянов” - Сливен
15 години Хуманитарна гимназия ,,Дамян Дамянов” - Сливен / Дарик Сливен, архив

Конкурс за рецитаторско майсторство „Магията на Дамяновото слово” се проведе по повод 15-годишния юбилей на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” – Сливен.

46 ученика от училища в Сливен са заявили участие, съобщават от гимназията. Почитателите на стиховете на Д. Дамянов се състезаваха в 3 възрастови групи: ІV-VІ клас, VІІ- VІІІ клас и ІХ- ХІІ клас. Тяхното майсторство бе оценявано от жури в състав: Марлена Гетова - доайен на литераторите в град Сливен, носител на редица престижни награди,  Стефка Котова - популярната актриса и виден общественик,  Маргарита Маркова - главен учител в Хуманитарна гимназия ,,Дамян Дамянов”, носител на отличия към МОМН. Наградите връчи ст.експерт по Български език и литература в РИО –Сливен Надежда Тодорова.

Тържествата продължават на 18 януари, когато ще бъдат обявени наградените ученици от конкурсите за  лично творчество. Наградите ще връчи поетесата Надежда Захариева, съпруга на патрона на училището – поета Дамян Дамянов.

В 16.00 ч. започва тържествено шествие на възпитаниците на гимназията и поднасяне на цветя на паметната плоча пред родната къща на Д. Дамянов. В 17:00 часа започва празничен концерт в зала „Зора”.