10 младежи влязоха в ново защитено жилище
10 младежи влязоха в ново защитено жилище / netinfo

Второто защитено жилище в Сливен стана дом на 10 младежи от специализираната институция в Кермен, съобщи психологът Станимира Начева. Социалният дом бе тържествено открит днес в квартал „Клуцохор" на улица "Хаджи Вълкова" № 38. „Името защитено жилище е много красиво и ние се надяваме, че наистина даваме защита на младежите и им желаем да се чувстват наистина у дома", каза при тържественото откриване зам. кметът на община Сливен Радост Костова:

10 - те младежи от новото защитено жилище се обучават в Помощно училище "Власаки Шуменов" и от септември отново ще бъдат в класните стаи, каза психологът в училището Рая Попова, която е много зарадвана, че нейните възпитаници ще имат хармонична среда на живот.

Защитеното жилище бе осветено от члена на Сливенския епархийски съвет и предстоятел на храм „Свети Николай Чудотворец" отец Методи Попов.

Жилището се реализира по проект „Деинституционализация на лица, изведени от специализирани институции", финансиран от Европейския съюз по Национална Програма ФАР 2006. Инициативата е на Община Сливен, в партньорство със социален център „Мария Кюри", град Пловдив и фондация "Инициатива съпричастност" Сливен.