/ iStock/Getty Images
Пътнотранспортно произшествие без пострадали, но със значителни материални щети е станало днес около 09:30 часа на околовръстния път край силистренското село Айдемир, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Според първоначалните данни нерегистриран трактор е излязъл от черен път на платното, където се е ударил в преминаващ товарен автомобил. Водачът на трактора – 48-годишен - е напуснал местопроизшествието, но скоро след това е установен. При извършената проверка е изяснено, че не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Взета му е кръвна проба за установяване на наличие на алкохол в кръвта. Алкохолната проба с дрегер на другия водач, на 57 години, е отрицателна. Той има леко одраскване по лицето.

При произшествието са настъпили значителни имуществени повреди на товарния автомобил. На мястото се извършва оглед и се изясняват причините за инцидента. 

По данни от Областната дирекция на МВР в Силистра през септември в Крайдунавска Добруджа са регистрирани 31 пътнотранспортни произшествия при 20 за същия период на миналата година. Ранени са 13 и са загинали двама души.
БТА