/ Първо СУ „Св.Седмочисленици“

С различни прояви учениците от търговищкото Първо СУ „Св.Седмочисленици“ отбелязаха Деня на Европа - 9 май. Организацията е дело на младшите посланици на Европейския парламент, техните ръководители и с подкрепата на информационен център Европа Директно-Шумен, съобщиха от училището.

Отбелязваме Деня на Европа

Празненствата започнаха два дни по-рано, на 7 май, когато в училището беше подредена изложба с рисунки на тема „Моята България в нашата Европа“. Тогава художниците от училището  направиха и първия щрих на стенопис със символите на България.

Европа Директно
Първо СУ „Св.Седмочисленици“

Посланиците отвориха „щандове“ с безплатни информационни материали за Европейския съюз и за правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.

Следващият ден, 8 май, беше отреден за кино и срещи. В конферетната зала прожектираха филм за напредъка на България и регионите в ЕС. В късния следобед имаше среща с младежи от Шумен, в която учениците дебатираха въпроси, свързани с бъдещето на Съюза.

Европа Директно
Първо СУ „Св.Седмочисленици“

Младшите посланици от Търговище коментираха и  участието си в Програмата и ползата от нея. Те потърсиха и отговор на въпроса: Трябва ли да присъстват уроците за Европейския съюз в училище и под каква форма?

Кулминацията на събитията беше на 9 май, когато 1200 ученици изпълниха двора на училището и се включиха в игра, в която ще покажат познанията си за Обединена Европа. Те разгърнаха творческите си умения и изрисуваха знамената на държавите-членки.

Европа Директно
Първо СУ „Св.Седмочисленици“

Краят на тържествата беляза пищен флашмоб. Учениците издигнаха знамената на България и на Обединена Европа и изписаха посланието „Бъдещето е в нашите ръце“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.