/ Пресцентър на МВР - Търговище
В нетрезво състояние той предизвика пътен инцидент при който пострадаха двама тийнейджъри
Уволниха служителя на Съдебна охрана
99562
Уволниха служителя на Съдебна охрана
  • Уволниха служителя на Съдебна охрана
Министерството на правосъдието на Република България разпространи специално съобщение до медиите във връзка с тежкия инцидент в Търговище. Служител на Главна дирекция „Охрана” – 49-годишният Валентин Парашкевов блъсна при неправилна маневра мотор. В резултат на това пострадаха момче на 16 години и момиче на 18 години.

Постоянна мярка за задържане ще искат за пияния шофьор, помел младежи на мотор

„Министерство на правосъдието винаги е било безкомпромисно към подобен род инциденти. Служителят е отстранен от длъжност със заповед на Главния директор на ГДО. Срещу него е образувано дисциплинарно производство. По време на инцидента служителят е бил в почивен ден след дежурство. Той е управлявал личния си автомобил.”, се казва още в съобщението.

Припомняме, че по време на инцидента Валентин Папрашкеков е седнал зад волана след употреба на алкохол. След причиняване на пътното произшествие той избяга, а по-късно при задържането му дрегерът отчете 0,71 промила. В събота сутринта, 15:00 часа след инцидента, той бе освободен. След като за случая се разшумя в медиите и в социалните служби, той отново бе задържан.

Родители на пострадали при пътен инцидент младежи излизат на протест

Родителите на пострадалите организираха протест пред сградата на Съдебната палата, тъй като смятаха че това ще бъде поредния случай, който ще бъде потулен. Парашкевов е брат на бившия началник на ОД на МВР.

Пиян шофьор предизвика катастрофа с мотор и избяга

Според майката на пострадалото момче Миглена Цанкова, това не е първия случай, в който Валентин Парашкевов сяда пиян зад волана на автомобила си и, но винаги е бил потулван от брат си и колегите си.

Окръжния прокурор Драгомир Сяров заяви, че на провинилия се водач ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение, тъй като имало съмнения че може да се укрие. (Чуйте още от Драгомир Сяров в прикачения аудиофайл)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари