Притеснени са, че правосъдието ще скрие виновника
Родители на пометени от пиян шофьор младежи излизат на протест
99550
Родители на пометени от пиян шофьор младежи излизат на протест
  • Родители на пометени от пиян шофьор младежи излизат на протест
Десетки граждани се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в Търговище тази сутрин. В инициативата се включиха и членове на мотоклуба в града. Гражданското недоволство е провокирано от пътен инцидент, при който пиян шофьор удари младежи на мотор и избяга от местопроизшествието.
 
В петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи. При непозволен обратен завой мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче - на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал.

Пиян шофьор предизвика катастрофа с мотор и избяга

Пред журналисти днес майката на пострадалото момче Миглена Цанкова разказа, че мъжът, причинил катастрофата, е бил задържан едва след като тя алармирала за случая медиите и в социалните мрежи.

Тийнейджърите са настанени в болница, няма опасност за живота им. По-тежко е момичето, което се е возило отзад на мотора. Тя е с фрактури на левия крак и лявата ръка, както и с контузия на гръдния кош, няма. Водачът на мотоциклета също е настанен в болницата с контузни рани.
 
Търговищките полицаи още в петък установиха и задържаха в Районното управление за 24 часа виновният шофьор - 49-годишен мъж от Търговище. Мъжът е брат на бивш полицейски началник и работи в охрана на Съдебната власт. Близки на пострадалите се притесняват, че случаят ще бъде потулен.
 
Водачът, блъснал пиян двама младежи, е задържан за 72 часа

Виновният за пътния инцидент мъж е дал положителна проба за алкохол. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване, извършен е бил оглед на местопроизшествието. Междувременно се появиха коментари, че той не за първи път сяда зад волана след употреба на алкохол.
 
18-годишен блъсна и уби две жени на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)

Протестът, насрочен чрез социалните мрежи, е за днес от 9.00 ч. пред Съдебната палата в Търговище.