/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Районната прокуратура в Търговище задържа до 72 часа служител на съдебната охрана, блъснал двама младежи при управление на автомобил с алкохол и избягал от произшествието.

Престъплението, в което е обвинен Валентин П. се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, около 14:15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка, и така пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил.

Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение. Тестван с дрегер, показанията на обвиняемия са показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе.

Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди - счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.

Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище. Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия служител на съдебната охрана.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари