Увеличиха средствата за функция Здравеопазване в бюджет 2008 г.
Увеличиха средствата за функция Здравеопазване в бюджет 2008 г. / netinfo
С 50 000 лв. да бъдат завишени средствата във функция „Здравеопазване”, решиха по време на заседание днес членовете на постоянната комисия по бюджет и финанси. На него присъстваха и председателите на останалите комисии към общинския съвет. Допълнителните средства ще бъдат изразходени за закупуване на апаратура за МБАЛ-Шумен.

Първоначално предвидените в проекта за бюджет средства за закупуване на апаратура за МБАЛ-Шумен бяха в размер на 158 000 лв. Комисията по здравеопазване предложи сумата да бъде завишена на 208 000 лв. Предложението бе прието, а допълнителните средства ще бъдат осигурени от издръжката на общинския съвет.

Решено бе 10 000 лв. от допълнителните средства да бъдат заделени за закупуване на анестезиологичен апарат за шуменската болница. Сумата необходима за осигуряване на такъв апарат обаче е 50 000 лв, останалите средства ще бъде осигурени при актуализацията на общинския бюджет.

По време на комисията бе решено още 100 000 лв., от предвидените 303 206 лв. за разработване на проекти по Оперативните програми на ЕС, да бъдат пренасочени за изготвяне на становище по програма ИСПА.