Указания за превантивни мерки при усложнена зимна обстановка
Указания за превантивни мерки при усложнена зимна обстановка / netinfo
Указания до кметовете на общини и ръководителите на ведомства в област Шумен за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията при усложнена зимна обстановка през сезон 2007 – 2008 г. е издал заместник-областният управител на Шумен Николай Николов

В срок до 15 декемри ръководителите на ведомства и фирми, осигуряващи нормалното функциониране на икономиката и инфраструктурата при тежка зимна обстановка трябва да проверят готовността на отделната структура за работа при възникване на бедствена ситуация; запасите от суровини, материали и резервни части и графиците за дежурствата.

Собствениците на язовири и защитни диги на речни корекции трябва да извършват необходимите мероприятия по безопасността на хидротехническите съоръжения и експлоатацията им при зимни условия.

В срок до 10 декември кметовете на общини трябва да приведат в готовност пунктовете за временно настаняване на хора, да осигурят почистването на общинската пътна мрежа в граничните участъци със съседни общини и да организират осигуряване на достъп до съоръженията на „ВиК”.