/ Община Шумен

Младежката формация на танцовия ансамбъл „Пъргавелче” с ръководител Чавдар Чанов спечели лауреатски диплом за хореография на Международния фестивал „Млади таланти събират приятели”, провел се в руския град Подолск.

Ансамбъл ''Веселяче'' с участие в Анталия

„Имахме честта да участваме и в заключителния концерт-спектакъл, заедно с още близо 300 изпълнители на народни и съвременни танци и певци в различни стилове и жанрове от побратимените на Подолск градове - Каварна, Борисов и Солигорск от Беларус, Тираспол и Бендери от Молдова, Сухуми, Абхазия и кримския град Ялта”, сподели ръководителят на ансамбъла Чавдар Чанов.

ансамбъл Шумен
Община Шумен

Той, заедно с осмокласничката Елизабет Янкова от ППМГ „Нанчо Попович” и Горан Димитров от XI клас на ПЕГ „Никола Вапцаров”, се срещнаха с кмета на общината Любомир Христов, разказаха за представянето си и впечатленията от международния фестивал и получиха от него поздравления и благодарности за достойното участие на шуменските деца зад граница.

Веднага след приключване на фестивала в Подолск, още 20 деца от 8 до 13 години от ансамбъл „Пъргавелче“ се включиха в празниците, организирани в турския град Измир по повод Деня на детето в края на април.

''Луди млади'' превзеха и Охрид

„Изпълненията на нашите деца бяха посрещнати много емоционално, със силни аплодисменти от публиката, имахме и вълнуващи срещи с наши изселници”, разказа по време на срещата си с кмета Чавдар Чанов.

Той сподели, че организаторите от Сдружението на българските изселници в града са се погрижили децата да бъдат настанени в домовете на свои връстници, които учат в местното езиково училище и да посетят различни културни и исторически обекти в града.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.