/ СУ
Първо място в категория до 18 години и голямата награда извоюва Танцов състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни” на международния фолклорен фестивал, с конкурсна част „Децата на България пеят и танцуват в Македония“, провел се  в Охрид, Северна Македония.

В конкурсната част танцьорите на хореографа Борис Иванов представиха „Ширто” и „Ние от Шоплука”. Танците „Средногорки“ и „Коледари“, изиграни през втората вечер, вдигнаха публиката на крака. Развълнувани, гостите  на фестивала бурно аплодираха танцьорите. На церемонията по награждаването Борис Иванов бе удостоен с грамота за високи творчески и педагогически постижения.

СУ "Сава Доброплодни"
СУ


В програмата участва и Мира Захариева с песните „Море пиле” и „По друм одат”. Мира е ученичка на Дарина Бошнакова - преподавател по народно пеене при СУ „Сава Доброплодни”, гр. Шумен.

Пред танцов състав „Луди млади” предстоят много конкурси и концертни изяви до края на месец юни, като най-значимият проект е благотворителният концерт с ансамбъл „Българе“ на 6 юни тази година.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.