Съдът произнася присъдите срещу обвинените за подкуп на 17 ноември
Съдът произнася присъдите срещу обвинените за подкуп на 17 ноември / netinfo

Присъдите срещу тримата обвиняеми по делото за подкуп ще бъдат произнесени на 17 ноември от 15:00 ч. Това постанови съставът на Шуменския окръжен съд, който разглежда процеса, с обвиняеми общинския служител в дирекцията по европроекти Данаил Данчев, бившия главен експерт на кв. „Дивдядово" Сергей Методиев и бизнесмена Николай Христов.

По време на днешното съдебно заседание двете страни в процеса - защита и обвинение изложиха пледоариите си. По време на речта си прокурор Димитър Арнаудов посика условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок за Данчев, административно наказание под формата на парична глоба за Методиев и ефективна присъда от 3 години за Христов.

Адвокатите на тримата подсъдими акцентираха, че липсват преки и косвени доказателства, които да показват, че клиентите им са виновни. Защитниците подчертаха и твърденията на тримата, че по време на разпитите, при разследването им е оказван психологически натиск. Адвокатите и на тримата мъже поискаха оправдателни присъди.

В последните си думи пред магистратите Данчев заяви, че няма представа в какъв филм е попаднал. Той разказа, че след задържането и повдигането на обвинението е бил понижен в длъжност, загубил много приятели и познати, прекъснал и следването си за юрист. Методиев поиска оправдателна присъда и през сълзи заяви, че в продължение на 8 години е полагал грижи за стадиона в „Дивдядово" надявайки се един ден този спортен обект да стане като бижу. Христов заяви, че не се счита за виновен и поиска оправдателна присъда присъда.