/ iStock/Getty Images
Двадесет сигнала за паднали дървета след поривите на силния вятър са получени за 20 минути в дежурната част на ОД на МВР- Шумен, съобщават от пресцентъра полицията.

Пътят между село Царев брод и кв. "Мътница" е непроходим заради паднало дърво на пътното платно. Поради същата причина е затруднено движението по главен път II-73, близо до Смядово. Паднало е дърво и около пътния възел "Белокопитово", в посока Русе- Варна, преди село Струйно, както и на 5-ти километър край Шумен. Дървета са паднали и на пътя до село Жилино, между селата Мараш и Салманово, и Хан Крум и Троица. Дърво е препречило пътя на преминаващите автомобили между Велики Преслав и Шумен, на 500 м. преди кв. "Дивдядово".

Едра градушка връхлетя редица райони у нас (ВИДЕО)

Паднало дърво има на ул."Климент Охридски" в Шумен. Преминаването през пл. "Кристал" в града е затруднено заради скъсани електрически проводници от стълб. Дърво е паднало и върху лек автомобил на ул."Лозенград", до СУ "Васил Левски" в Шумен. Паднали са дървета и на улиците "Станционна" и "Добруджа" в града, както и върху автомобили на паркинг на хотел в парка "Кьошковете". На шуменската улица "Петра" движението е затруднено заради скъсани електрически проводници. Такъв има и на улица "Порек".

От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание в Шумен и да спазват разпорежданията на екипите на полицията, на пожарната и на АПИ, които са на проблемните участъци по главните пътища. Спасителни екипи на РДПБЗН- Шумен отработват сигналите, а служители на пътната полиция са на места, на които се налага регулиране на движението и съдействат за обезопасяване и пренасочване на водачите.

От около час и половина в Шумен вали дъжд, придружен от силен вятър.