Рожден ден завърши с един убит, трима ранени и петима арестувани
Рожден ден завърши с един убит, трима ранени и петима арестувани / Дарик-Враца

57-годишен мъж от село Иваново е бил наръган в корема при сбиване и е починал на път за балницата. Пострадали са още трима души - двамата му сина на 31 и 36 години и друг 34 - годишен мъж. По случая са задържани петтима души, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Инцидентът станал около 18:30 часа снощи, тогава бил подаден и сигнал на телефон 112 , че на улица в село Иваново е възникнал скандал, който прерастнал в сбиване и има ранени.

На място веднага са били изпратени полицаи от Шумен и Велики Преслав. По първоначални данни е възникнал скандал между няколко лица, като част от тях преди това са празнували рожден ден.

57-годишният починал мъж е бил с нараняване в областта на корема, издъхнал на път за болницата. 36-годишния му син, също е намушкан в корема, настанен е в болница с опасност за живота. Другите двама пострадали по-малкият син на починалия и мъж на 34 -години , единият с наранявания в областта на таза , другия на крака са били прегледани и освободени за домашно лечение.

По случая са задържани петима души на възраст от 20 до 37 години, всички от Иваново. Полицаите са иззели нож, с който най-вероятно са причинени нараняванията, дървен кол, верига и брадва.

Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.