Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово
Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово / Борислав Курдов
Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово
67545
Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово
  • Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово

Напрежението сред протестиращите работници на военния завод в Търговище ескалира и те блокираха пътя Търговище-Попово за един час по обяд. Работниците са недоволни от липсата на отговори от централата на военния холдинг "ТЕРЕМ" в столицата относно готвената смяна на настоящия директор в Търговище Христо Богданов.

Иначе обявеният за днес протест започна с подписка, в която подписалите се 210 работници настояват да не бъде сменян управителят на военния завод в Търговище. Според работниците, благодарение на Богданов са били изчистени задълженията към доставчиците и към персонала, осигурено било и подписването на нов договор, който ще им даде работа за поне 3 години напред. Подписката ще бъде изпратена в управлението на холдинга ТЕРЕМ АД и до Министерството на отбраната.

От двора на завода протестът спонтанно се пренесе на пътя Търговище-Попово. Работниците блокираха пътя и не допускаха коли и камиони да преминават.

Според един от работниците – Христо Горчев, който има 34 години стаж в завода като термист, готвеното назначение на нов директор е политическо. Той заяви че апетити към това управленско място има още от месец май тази година. „Очаква се за нов директор да бъде назначен местният бизнесмен и бивш общински съветник от ДПС Красимир Сребров”, заяви Горчев.

Утре протестът на работещите във военния завод в Търговище продължава. За четвъртък в централата на ТЕРЕМ в София е насрочено заседание на борда на директорите, на което се очаква да бъде взето решение относно смяната на директора на военния завод в Търговище