Явор Куюмджиев бе преизбран за областен лидер на БСП в Търговище
Явор Куюмджиев бе преизбран за областен лидер на БСП в Търговище / Борислав Курдов

Явор Куюмджиев бе преизбран за областен лидер на БСП в Търговище. Това стана на провелото се заседание на Областния съвет на местната организация на партията. Утвърдено е било и ръководство на Съвета, което се състои от 15 души. За зам.-председатели са били определени председателят на търговищката партийна организация д-р Светослав Стефанов и колегата му в Попово Николай Черкезов. По този повод Куюмджиев и д-р Стефанов днес дадоха пресконференция.

Областният лидер започна с благодарност за даденото му доверие и заяви: „Съзнавайки отговорността я поемам и както досега ще продължа да работя в посока утвърждаване на БСП в областта, с идеята да спечелим отново доверието на гражданите. Трябва да се представим много добре на предстоящите президентски избори, дори и да ги спечелим".

На пресконференцията стана ясно, че от 27 юни започва допитване сред членовете на БСП в областта, касаещо предстоящия вот наесен. То ще се проведе по правила, утвърдени от Националния съвет на партията и в него ще вземат участие близо 1500 членове в областта. Първият въпрос в допитването касае начина, по който БСП ще участва в президентските избори - самостоятелно, в коалиция или да подкрепи независим кандидат. Вторият въпрос в анкетата е с кои партии е допустимо да се започнат преговори за съвместни действия за президентските избори. До 3 юли резултатите от допитването трябва да бъдат обобщени и изпратени в централата на БСП.