Проф. Добрин Добрев: Резултатите показват, че ГЕРБ е жизнена и силна партия
Проф. Добрин Добрев: Резултатите показват, че ГЕРБ е жизнена и силна партия / Дарик-Шумен, архив

"Резултатите от изборите показват, че ГЕРБ е жизнена, силна партия, която в национален мащаб постигна първи резултат", това заяви в коментар за Дарик лидерът на ГЕРБ-Шумен проф. Добрин Добрев. По думите му , резултатите от изборите показват, че в Шуменско партията е свършила добре работата си. „Хората, които гласуват за нас имат ясна представа, кое е истина и кое постановка", каза още проф. Добрев. Той допълни, че избирателите подкрепили ГЕРБ на изборите на 12 май, са малко повече от тези гласували за партията на последните местни избори.

С оглед на последния парламентарен вот от 2009 г. обаче резултатите показват отлив на гласоподаватели на ГЕРБ, проф. Добрев обясни това с факта, че част от симпатизантите на ГРЕБ са в чужбина и не ас успели да гласуват. Друга причина според него е управлението на ГЕРБ - „Естествено при едно управление, част от тези, гласували за ГЕРБ са недоволни, това е нещо естествено въпроса е, че това управление не е било катастрофално", категоричен бе лидерът на ГЕРБ-Шумен.

От „Коалиция за България" заявиха, че все още няма да коментират изборите и резултатите от тях в Шуменско. Лидерът на БСП в Шумен Иван Иванов заяви, че след като от ЦИК оповестят окончателните резултати и разпределението на мандатите ще бъде организирана пресконференция.