ИАТИ
ИАТИ / ИАТИ
180 състезатели от девет страни пристигнаха в Шумен, за да вземат участие в XI Международен есенен турнир по информатика - IATI.

Отборите от Азербайджан, Армения, България, Казахстан, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна се състезават в единствения по рода си турнир, който се провежда в две възрастови групи – младежка за ученици до 15.5 г. и старша възраст за ученици от гимназиална степен на средното училище.

ИАТИ
ИАТИ


В момента състезателите тестват компютрите за IT надпреварата в Шуменския университет. Като преди това посетиха Исторически парк Неофит Рилски на традиционно организираната екскурзия за сплотяване на участниците. По-късно ще се състои и превода на задачи от тийм лидерите на отборите за утрешния, първи състезателен ден.

ИАТИ
ИАТИ


Припомняме, че тази година IATI е под патронажа на Президента на Република България  Румен Радев. Организатори на събитието са Община Шумен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б. Председател на организационния комитет на състезанието е Бисерка Йовчева. Партньори на проявата са Министерството на образованието, Районното управление по образование, Исторически парк Неофит Рилски и Мусала-Софт.