Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен
Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен / netinfo

Кметът на Шумен Любомир Христов показа идейния проект за новата многофункционална спортна зала на Шумен. Заедно с журналисти градоначалникът разгледа терена на бившия Пети полк.

Новата зала ще има около 2000 седящи места, а игрището ще позволява тя да се използва за различни видове спорт, като баскетбол, волейбол, хандбал и др.

Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен
netinfo

Теренът на Пети полк вече е разчистен от старите сгради, като са останали само гаражите и някои от складовете помещения.

Кметът показа и графика с разположение на бъдещата зала и останалите сгради, паркинги и съоръжения, които предстои да бъдат изградени, подчертавайки че това е първоначалния идеен проект. Освен спортната зала в района се предвижда да бъде изграден и паркинг, съобразен с местата в арената. Ще има зелени площи. Другата идея предвижда част отделена да бъде за жилищно строителство и за хотел. В бъдеще, ако бъдат намерени и финанси има идея до залата да бъдат изградени две открити игрища и басейн.

Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен
netinfo

„След като бъдат утвърдени средствата от Министерски съвет ще направим обществена поръчка за изготвяне на работен проект и тогава ще започне изграждането на залата", обясни Христов. По думите му, средствата, които правителството ще осигури за шуменската зала ще бъдат около 8 млн. лв. Прогнозата е, че многофункционалната зала ще бъде построена за около 2 години.

Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен
netinfo

Залата ще се използва не само за спорт, а и за други - например културни мероприятия. В нея ще има тренировъчни зали, фитнес зала, помещения за хранене и конферентна зала и места за медиите.

По думите на Христов кръстовището пред Гръцкия блок ще бъде преустроено като кръгово движение.