Отвод на съда и прокурора поискаха адвокатите на Иван Димитров
Отвод на съда и прокурора поискаха адвокатите на Иван Димитров / netinfo

Отвод на съдия Димчо Луков и на прокурор Ася Петрова са поискали адвокатите на бившия директор на държавната дивечовъдна станция „Преслав” Иван Димитров по време на днешния процес. Те са се аргументирали с изказвания в медиите, които са направили магистратите. Защитниците са настояли още делото да се върне на прокурора, заради допуснати до сега процесуални нарушения. Съдът не е уважил исканията, научи Дарик.

Делото бе отложено за 15 декември по молба на адвокатите, които са поискали на Иван Димитров да бъде направена комплексна съдебно-психиатрична експертиза.

Иван Димитров е разследван за престъпления по седем члена от НК за престъпление по служба, безстопанственост и присвояване. С действията си, директорът е нанесъл щети на дивечовъдната станция за близо 250 000 лв.

Днес Димитров застана пред съда за само част от обвиненията. Те са по член 282 от НК, според който „Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години”.