/ Деян Герговски
Пробация за срок от 1 година за подсъдима за подкуп по бързо производство на Окръжната прокуратура в Шумен.

58-годишната Анка М., бе осъдена днес от състав на Шуменския окръжен съд. Отнет е и предметът на престъплението - 20-левовата банкнота. Съдът прие, че са налице смекчаващи вината обстоятелства. Подсъдимата е с чисто съдебно минало.


Тъща опита да измъкне шофьор без книжка с 20 лева рушвет


На 23 октомври тази година Анка М. и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Водач на автомобила, който бил със служебно прекратена регистрация през август, бил неправоспособен водач. В близост до зърнобаза „Сливак“ пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители.

Водачът бил притеснен, тъй като, освен че не притежавал правоспособност за управление на автомобил, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил обратен завой, за да избегне проверката. След кратко преследване колата била спряна.
 

Дават на съд тъщата, опитала да спаси зет си с рушвет


За да бъде избегната санкция за близкия на подсъдимата, Анка пуснала 20-левовата банкнота в полицейския автомобил. На неправоспособния водач били съставени 3 акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари