/ Dariknews.bg
Служителят на звено “Съдебна Охрана” в Търговище, който блъсна двама тийнеджъри на мотор, излиза на свобода, след като Шуменският окръжен съд му наложи парична гаранция от 5000 лева. Това потвърдиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Постоянна мярка за задържане искат за пияния шофьор, помел младежи на мотор

Припомняме че в началото на ноември 49-годишният Валентин Парашкевов предизвика пътен инцидент, при който пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Парашкевов избяга от местопроизшествие и часове по-късно при залавянето му дрегерът отчете 0.71 промила алкохол в кръвта.

Уволниха служителя на „Съдебна охрана”, предизвикал пиян катастрофа

Парашкевов е брат на бившия началник на ОД на МВР в Търговище. Допреди инцидента, той работеше като служител на звено "Охрана" към съда. Това пробуди съмнения за потулване на случая и родителите на пострадалите организираха протест пред Съдебната палата в Търговище с мотото „Стига с тези чадъри!”. За делото за гледане на исканата от прокуратурата мярка за задържане всички съдии в Търговище си дадоха отвод. Затова делото бе гледано в Шумен.

Пиян шофьор предизвика катастрофа с мотор и избяга

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров поиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата му поиска по-лека мярка. Шуменският окръжен съд наложи на Парашкевов парична гаранция от 5 000 лв.

“След като сумата бъде внесена, Парашкевов ще излезе на свобода. Това е окончателно решение и не подлежи на обжалване”, потвърди Илка Катрева от Апелативната прокуратура във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.