/ Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението"
700 декара смесена гора е спасена, унищожени са около 300 декара иглолистна гора и около 200 декара лесонепригодни площи
700 декара смесена гора е спасена след пожара, възникнал на военното стрелбище до шуменския квартал "Дивдядово", съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е приет в 12:04 часа на 2 ноемри. На място са насочени противопожарни екипи. На помощ в гасенето са пристигнали екипи от Нови пазар, Велики Преслав и Смядово.

Отклоняват движението по пътя Шумен - В. Преслав заради пожар

11 екипа с 32 огнеборци
са се борили часове наред с огнената стихия. Пожарът, който бил на площ от около 100 000 кв.м. е погасен с помощта на 238 тона вода.

Пламъците са тръгнали след стрелби на военния полигон. Унищожени са около 300 декара иглолистна гора и около 200 дка лесонепригодни площи. Помощ е гасенето са оказали служители на ОП „Чистота“, от Министерство на отбраната, горско стопанство и шуменска фирма.

Поради огнената стихия бе създадена временна организация за отклоняване на движението по пътя Шумен-Велики Преслав. Пожарът възникнал в крайпътна растителност, но пламъците обхванаха и част от боровата гора край пътя.