/ Guliver/Getty Images
Близо 5000 цветни разсада ще получат до края на тази седмица кметовете на селата от Община Шумен по предварително направени заявки към Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“.

Обновяват цветните площи в Шумен

Директорите на училища и детски градини в Шумен също са заявили писмено, че желаят да получат общо около 4000 цветни стръка, които да засадят в дворовете на учебните заведения преди 24 май.

От общинската администрация информират, че цветя ще се дават според наличностите и готовността на разсада в оранжерията, която Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ изгради на територията на бившата дивизия.

Започват ремонтите на улиците в Шумен

Гражданите, които искат да се включат в кампанията по освежаване на междублоковите пространства и местата за отдих, също трябва да направят заявки на електронен адрес – m.mihaylova@shumen.bg или на телефон 054/ 857 705 в стая №333 в общината.

Заявките се подават от домоуправителите на блоковете и жилищните кооперации до края на месец май. В тях трябва да бъдат посочени трите имена, точен адрес, телефон за връзка и брой растения, които желаят да получат.

На гражданите ще бъдат предоставени близо 7000 цветни стръка, като от Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ се ангажират да доставят разсада по адреси.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.