/ Thinkstock/Getty Images
Общината ще раздава цветя на гражданите, за да освежат междублоковите пространства
Община Шумен започна поетапното обновяване на зелените площи по централната част на града. Ще бъдат реновирани храстови масиви, бордюри, чемшири и други зелени пространства от входа на Градската градина по пешеходната зона до хотел “Мадара”.

Започват ремонтите на улиците в Шумен

Завърши прочистването и оформлението на храстовата растителност на кръговото кръстовище на площад “България” пред Паметника на съветската армия. Най-силно компрометирано е зеленото пространство пред общината.

Растителността там е засадена преди близо 40 години заедно с построяването на сградата и за съжаление по-голямата част от храстите са изсъхнали. Те ще бъдат подменени и ще се оформят нови зелени композиции. Предстои и изграждането на поливна и осветителна система.

Приключва изграждането на голямата цветна фигура в Градската градина. Предстои аранжиране на нови цветни композиции около паметника на Вела Пискова на входа на градината, пред Народното читалище “Тодор Петков”, пред Банка Пиреос на площад “България”, пред Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”, до сградата на полицията и пред хотел „Мадара“, в Градина „Елеонора“  и на площад “Оборище”.

Поетапно всички останали цветни и тревни площи също ще бъдат обновени. На по-късен етап, когато пролетните цветя преминат, те ще бъдат подменени с летни.

Ремонтират къщата музей ''Лайош Кошут''

От Община Шумен обявиха, че ще предоставят безплатно на гражданите, които желаят да освежат междублоковите пространства и местата за отдих, над 7000 стръка цветя. В оранжерията, която Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ изгради на територията на бившата дивизия, има петунии, бегонии, тагетис, циния, далия и невен.

До 15 дни разсадът ще бъде готов и гражданите ще бъдат информирани допълнително, по какъв начин могат да го получат, ако желаят. Още 5000 стръка цветя ще бъдат предоставени и на селата от общината.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари