Непълнолетна германка, издирвана от Шенген, намерена в Търговищко
Непълнолетна германка, издирвана от Шенген, намерена в Търговищко / DarikNews.bg, архив
Непълнолетна германка, издирвана от Шенген, намерена в Търговищко
63835
Непълнолетна германка, издирвана от Шенген, намерена в Търговищко
  • Непълнолетна германка, издирвана от Шенген, намерена в Търговищко

13-годишно момиче, обявено за издирване от Шенгенската информационна система, бе открито в село от община Търговище. От ОД на МВР отказаха да обявят името на селото.

Девойката е била открита при проверка в дома на 25-годишен мъж. Момичето е родено в Полша, но е жител на Германия. За момичето е въведен сигнал, че се издирва в Националната Шенгенска информационна система от бюро „Сирене" - Германия. 13-годишното момиче е настанено в кризисен център в Търговище, предоставена му е полицейска закрила.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 191, ал. 3 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 5 години, уточниха от полицията.Уведомена е и дирекция „ Международно оперативно сътрудничество" в МВР.

Това е трети подобен случай в Търговищко от началото на годината. През февруари в дома на 23 годишния Ергин Мустафов в омуртагското село Плъстина бе намерена 15-годишната Айлин от Германия. Тя първоначално отказваше да се прибере у дома и да остане при любимия си Ергин, но по настояване на родителите й, бе изпратена със самолет за Мюнхен.

16-годишната Айча Бенгюл от Берлин пък бе открита ден преди великденските празници в дома на любимия си Сашо Кръстев , който е на 24 г.и живее в антоновското село Шишковица. Айча бе поставена под полицейска закрила в Търговище, а след това бе настанена в кризисен център в Алфатар. Социалните подготвят документите, за да ги изпратят в Германия и да се задейства координационният механизъм за връщането й обратно у дома.