НДСВ-Шумен призова Даниела Русева да напусне общинския съвет
НДСВ-Шумен призова Даниела Русева да напусне общинския съвет / Дарик-Шумен, архив

Структурата на НДСВ В Шумен се присъедини към исканията на ръководството на партията и също поиска Даниела Русева да напусне общинския съвет.

„Всички членове на НДСВ-Шумен харесваме Миглена Кунева. Тя е образован, интелигентен, възпитан и ерудиран човек. В НДСВ работехме усилено за нейната кампанията в президентските избори през миналата година. Имахме очакванията тя да застане начело на НДСВ и с авторитета си и с доказания си професионализъм да спомогне за развитието на партията. Но това както знаете не се случи. Случи се друго - Миглена Кунева регистрира партия „България на гражданите" и учредители в тази партия станаха и хора от редиците на НДСВ Шумен. Мястото на Даниела Русева в тази ситуация е особено важно, защото в рамките на предизборната кампания тя стана много близка с Миглена Кунева и логично в последствие се ангажира с изграждането на структури на новата партия в Област Шумен. Даниела Русева осъзнато, доброволно и целенасочено е лидер на партия „България на гражданите" в Шумен", се казва в становището на местната структура на „жълтите", разпратено и до медиите.

В писмото си от НДСВ призовават Русева да даде възможност избирателите на партията да получат представителност в местния парламент. Искаме да разберем дали и в този случай лошо написаният закон ще победи морала и доблестта.

По-рано тази седмица в официално открито писмо ръководството на НДСВ призова Даниела Русева да напусне шуменския парламент, защото в качеството си на обшински съветник тя бе избрана от листата на партията. В последствие Русева се присъедини към новата политическа формация, водена от Меглена Кунева и напусна НДСВ.