Назначават 140 безработни по програма „Сигурност в област Шумен
Назначават 140 безработни по програма „Сигурност в област Шумен / netinfo

Приключи процедурата по одобрение на безработните, които ще бъдат назначени по национална програма „Сигурност" и от 1 юли те започват работа като охранители в населените места в област Шумен. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Наети са 140 души, които ще работят в продължение на 8 месеца на длъжност „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред" и ще охраняват общо 35 села във всички общини на региона.

Най-много, 36 безработни са назначени в община Шумен. В общините Нови пазар, Смядово, Каспичан и Велики Преслав са наети по 16 души, а по 8 -в общините Венец, Върбица, Хитрино, Никола Козлево и Каолиново.

Чрез реализацията на програмата се цели подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в малките населени места. Програма „Сигурност" се изпълнява в сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи. На регионално ниво тя се реализира в сътрудничество между Областна администрация, ОД на МВР - Шумен, кметовете на общини и населени места от областта и Дирекциите „Бюро по труда".