Над 23 хил. лв. за неползвани отпуски получили бившият областен и заместниците му
Над 23 хил. лв. за неползвани отпуски получили бившият областен и заместниците му / Дарик-Шумен

23 647 лв. за неизползван годишен отпуск са изплатени на бившето ръководство на областната управа в Шумен. Тодор Тодоров е получил 3 384 лв. за 45 дни, заместниците му Драгомир Драгнев и Ебазер Реджеб съответно - 6 647 лв. за 134 дни и 13 614 лв. за 212 дни. Утвърденият бюджет на Областна администрация за тази година е в размер на 146 124 лв., към 31 август той е изпълнен на 74%. Това съобщи на пресконференция по-рано днес новият областен управител на Шумен Димитър Александров и заместниците му Дилбер Мехмедали и д-р Емилия Станчева.

До края на август за гориво са били изхарчени 13 575 лв., за телефонни сметки Областна администрация е платила 16 506 лв., а представителните разходи се оценяват на 4 215 лв. За командировка в руския град Новосибирск е платена сумата от 3 310 лв.

За оптимизиране на разходите са прекратени договори с някои от доставчиците на определени услуги и дейности, на други  - са изпратени предизвестия за прекратяване на договорите или са предоговорени условията по договорите, стана ясно още днес.

До момента новото ръководство е освободило петима служители - пресаташе, шофьор, двама юристи и домакин.

В момента в Областна администрация се извършва одит от Министерството на труда и социалната политика във връзка с проект по "Красива България", осъществен през 2008г., за ремонт на спортна площадка в гр. Каспичан, казаха още Александров и екипа му.

С цел прозрачност и публичност на действията на Областна администрация в момента се изработва нов официален сайт, който да подобри достъпа до административни услуги.