Над 1800 души подкрепят запазването на градинката до бившия РУМ
Над 1800 души подкрепят запазването на градинката до бившия РУМ / netinfo
Над 1 800 подписа са събрани до момента в подкрепа на това да бъде запазена градинката до бившия магазин РУМ в Шумен, стана ясно по време на заседанието на Прана комисия към Общинския съвет. Подписката стартира на 29 март, припомниха Светла Даулова и Цветелина Чакърова, представители на живеещите в квартала, където се намира терена. Те се обединиха „за” това зелената площ да не бъде застроявана. Събирането на подписи ще бъде прекратено на 29-ти април, ден преди поредната сесия на местния парламент. „Ако се стигне до застрояване на района, зелен терен там няма да има, въпреки уверението на потенциалния инвеститор Държавно предприятие „Строителство и възстановяване”, че такъв е предвиден” – заявиха Даулова и Чакърова.

„Ако се наложи, ще водим и съдебни дела, за да предотвратим застрояването на зелената площ. Ние живеем там и сме свидетели на чисто корупционни схеми, по които се управлява тази собсвеност” - заяви още Цветелина Чакърова.

"Не виждаме правно основание да спрем искането за строеж" - каза по време на заседанието зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков. Причината - според становище на МРРБ, предназначението на терена може да се измени.