Национален събор на младежката организация на ДПС ще се проведе в Шумен
Национален събор на младежката организация на ДПС ще се проведе в Шумен / netinfo

Национален събор на младежката организация на ДПС ще се проведе от 12:30 часа днес в Природен парк "Шуменско плато" край Шумен. Той ще е под наслов „Запази разума – спаси природата”. Поводът за провеждането му е 10 - годишнината от създаването на младежката организация на Движението за права и свободи.

По време на честването приветствия ще отправят лидерът на ДПС Ахмед Доган, председателят на Младежкото ДПС Корман Исмаилов, министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров и шуменския депутат от ДПС Метин Сюлейманов, който е областен председател на Младежкото ДПС в Шумен. Сред гостите на събора ще бъде и председателят на LYMEC Алуй Риго, както и млади либерали от 20 държави.

Участниците във Втория събор на Младежкото ДПС ще засадят 28 дръвчета, символизиращи регионите на страната. С помощта на младежи от МДПС ще бъдат поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци на територията на паметник „Създатели на българската държава” в Природен парк „Шуменско плато”.

Предвиден е и празничен концерт на тема „Заедност на етноси и култури – нашата идентичност в Обединена Европа”. Участие в него ще вземат групи от български, турски, арменски, каракачански, ромски и други етноси, както и известни изпълнители.