Любомир Христов е новият директор на шуменската полиция
Любомир Христов е новият директор на шуменската полиция / снимки: Дарик-Шумен

Главен инспектор Любомир Христов е новият директор на Областна дирекция на МВР-Шумен, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Христов е назначен временно на поста, докато бъде проведен конкурс за длъжността. До момента Христов бе шеф на Сектор "Борба с организираната престъпност" към шуменската полиция.

Досегашният временно изпълняващ длъжността директор на ОД на МВР-Шумен Захари Захариев ще бъде заместник-директор. Захариев заемаше поста от месец октомври 2009 г.

Любомир Христов е новият директор на шуменската полиция
netinfo

Цветан Цветанов заяви, че е много доволен след проведената среща с шуменските прокурори и съдии, която се състоя днес. „Има изключително конструктивен диалог помежду им и добре свършена работа, по-добре следствените арести да са пълни, а гражданите по-спокойни", добави вицепремиерът.

Любомир Христов е роден на 04.11.1954 год. в Шумен. Завършил е Военното училище в Шумен. В системата на МВР започва работа през 1990 година, в група "Оперативно техническа информация" - Шумен. През периода 1992-1998 година е заемал длъжности в служба "Национална сигурност" - Шумен. От 01.05.1998 година е назначен за началник регионално звено сектор "БОП"  в РДВР.

През месец август 2004 год. е освободен от служба в МВР, а през месец януари 2010 г. е назначен в сектор "БОП"  - Шумен, при ГД БОП, от месец март е началник на сектора и му е присъдена  „главен инспектор". Обучаван е в школа на ФБР в Унгария и академия в САЩ. По време на службата си е награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност. През 1999 година е награден с оръжие пистолет "ЧЗ" от министъра на вътрешните работи и е повишен предсрочно в звание "подполковник от МВР". През 2001 година е награден с "Почетен знак на МВР" - ІІІ степен, а през 2003 година с "Почетен знак на МВР" - ІІ степен. Женен с две деца.