ГЕРБ:Иван Йонков е в конфликт на интереси, той: засегнат съм, ще предприема мерки
ГЕРБ:Иван Йонков е в конфликт на интереси, той: засегнат съм, ще предприема мерки / netinfo

„Чувствам се засегнат и ще предприема мерки", това заяви заместник-кметът на Шумен по строителство и екология инж. Иван Йонков относно твърденията, че се намира в конфликт на интереси. По рано днес, по време на пресконференция на местната структура на ГЕРБ, проф. Борислав Беджев попита има ли подаден сигнал от граждани, че съпругата на Йонков работи в „Титан БКС". Според него, ако това е вярно, то в качеството си на заместник-кмет Йонков е в тежко нарушение на професионалната етика.

„При многобройните обсъждания в Общински съвет Йонков всместо да защитава обществения интерес на шуменци е бил загрижен единствено за заплатата на своята съпруга", заяви проф. Беджев. Той настоя сигналът да бъде проверен, а резултатите от проверката публично оповестени.

„Този път политическите поръчки, които изпълняват някои хората от ГЕРБ отидоха твърде далеч и са твърде лични, те са абсолютно неаргументирани, а за мен това е недопустимо", подчерта Йонков, Той заяви, че ще предприеме мерки срещу тези нападки и бе категоричен, че не изпадал в ситуация на конфликт на интереси.

Йонков потвърди, че съпругата му в действителност е работила в „Титан БКС", но вече не е служител на тази фирма. Заместник-кметът каза още, че по никакъв начин не може и не е повлиявал на това, какви средства да се отпускат на „Титан БКС".