Евгени Желев: Предстои преструктуриране на системата на ТЕЛК
Евгени Желев: Предстои преструктуриране на системата на ТЕЛК / Невена Николова
Предстои да бъде разгледан един доклад за преструктуриране на цялата система на ТЕЛК , това каза при срещата си с граждани в шуменския кв. „Вичо Папазов”, министърът на здравеопазването Евгени Желев. Той допълни, че се обмисля да бъдат създадени три ТЕЛК – за деца до 18 годишна възраст, за лица в трудоспособна възраст и за пенсионери. За възрастните хора, където няма оценка на трудоспособността, процентът инвалидност ще се получава чрез епикриза. Обмисля се и възможността при веднъж получен процент инвалидност хората да не се преосвидетелстват. Всичко това трябва да бъде направено до края на годината - допълни министър Желев.

Той каза още, че предстои решаването на три основни задачи в системата на здравеопазването - да бъдат увеличени ресурсите, да се направи възможното структурите да работят ефективно, след като бъдат преструктурирани и да третата задача е свързана с оборудването.

Пред гражданите здравният министър каза, че се надява до месец септември или октомври да бъде готова и Националната здравна карта.