Движението в Шумен затруднено на местa заради заледявания
Движението в Шумен затруднено на местa заради заледявания / netinfo

Обстановката в Шуменско е спокойна, движението се осъществява нормално при зимни условия. Заледените на места участъци от републиканската пътна мрежа се обработват. Движението от село Пристое в посока към Силистра е спряно. Главният път е затворен в силистренската част по искане на местното Областно пътно управление.

Проблем има в град Шумен, където заради падналия през нощта леден дъжд на места по улиците има заледени участъци. На територията на общината няма населени места без ток и вода. „Нямаме данни да има проблеми с придвижването на училищните автобуси, през нощта още в 03:30 ч. бяха пуснати почистващите машини', поясни Красимир Косев - главен експерт „Превенция и дейности по защита на населението" към Община Шумен.

От шуменската автогара съобщиха, че сутринта всички междуселищни автобуси са потеглили по разписание. Градските автобуси също се движат нормално при зимни условия, с минимални закъснения. Заради заледен участък от улица „Съединение" автобус № 2 е преминал по обходен маршрут.