Община Шумен
Община Шумен / netinfo
Десет от новите контейнери за битови отпадъци, които бяха поставени в северната част на града, вече са повредени, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Работници от общинското предприятие по чистотата се натъкнали днес на още запалени отпадъци и обгорени съдове в района на ул. „Ген. Драгомиров“.
От общинската администрация напомнят, че през миналата година бяха закупени 725 контейнера, всеки от които на стойност 555 лева без ДДС.

Община Шумен
netinfo


Преди около месец приключи поставянето на новите съдове, а от началото на годината досега има немалко увредени от изхвърлени в тях запалени предмети. „Още по-опасно е, когато те по някакъв начин попаднат в машината за сметосъбиране. Горящите предмети могат да увредят новите камионите“, обясни гл. инж. Сашко Велев от ОП „Чистота“.

На лицевата страна на съдовете за смет са поставени и стикери, които показват, че изсипването на горящи отпадъци е забранено.

Община Шумен
netinfo


От общината призовават гражданите да не изхвърлят гореща пепел, сгурия или запалени предмети в контейнерите за смет. Санкцията за неспазване на указанията е 500 лева.