/ Областна администрация - Разград
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествената сесия на Общински съвет-Разград по повод Деня на Разград - 28 януари.

Президентът Румен Радев и две чуждестранни делегации гостуват на Разград за Празника на града

Той връчи поздравителен адрес на кмета Денчо Бояджиев, в който се казва: „Длъжни сме да тачим своята история, да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм и да бъдем горди, че сме потомци на славен и борбен народ.

"Затова, 142 години след историческата дата 28 януари, нека сведем глави и да отдадем почит пред подвига и паметта на героите, пред храбрите им дела, безграничните им страдания и силната им вяра в бъдещето на България.

Нека бъдем единни в постигането на просперитет така, както предците ни са били единни в преследването на националните идеали и Освобождението! Желая Ви от сърце много здраве и още повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни жители на град Разград!“

Кметът Денчо Бояджиев представи номинациите за „Почетен гражданин на Разград” (СНИМКИ)

На тържествената сесия единодушно бяха одобрени номинациите за званието „Почетни граждани на Разград“: президентът на ПФК“Лудогорец 1945“ Александър Александров, проф. д-р по органична химия и бивш директор на Филиал Разград към Русенски Университет „Ангел Кънчев“ Нейко Стоянов, възрожденецът Никола Икономов (посмъртно) и анестезиологът и председател на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Мария Пеева.

Областният управител разгледа и откритата днес изложба от ученически фотографии, участвали в конкурса „Разград - уловени мигове“. Изложбата е организирана за поредна година от общината и ЦЛПР – Център за ученическо техническо и научно творчество.