Административният съд в Шумен – без сграда, разградският – временно настанен
Административният съд в Шумен – без сграда, разградският – временно настанен / netinfo

Общинският съвет в Шумен отказа да предостави за безвъзмездно ползване 3 - тия етаж от сграда, намираща се ул. ”Адам Мицкевич” №1 за нуждите на Административния съд, който трябва да заработи от 1 март тази година. „За” не гласува нито един общински съветник, 20 бяха „против”, а 10 се въздържаха.

Възражението си, относно предоставянето на сградата, изразиха и представители от Териториалната дирекция на Националната Агенция по приходите и Районния център по здрваеопазване, тъй като двете стуктури се помещават на предложения за предоставяне етаж. Претенциите им са, че са вложили много инвестиции за извършване на основни ремонти в помещенията.

Разградският административен съд ще се помещава временно в сградата на Окръжната следствена служба – съобщи заместник-областният управител Милена Цанева. Магистратите ще решават дела там, докато приключи ремонта на освободените от Окръжна и Районна прокуратура помещения в Съдебната палата.

И двете сгради са общинска собственост, затова до кмета Денчо Бояджиев е изпратено искане да ги предостави за ползване на Министерството на правосъдието.

Административните съдилища по закон трябва да започнат да работят от 1 март.