16 дръвчета ще засадят младежи с увреден слух в Търговище
16 дръвчета ще засадят младежи с увреден слух в Търговище / Диляна Стойчева
Утре в 14.30ч., по повод Международната седмица на хората с увреден слух /24-30.09./, младежите от СОУ “Св. Иван Рилски” в Търговище ще засадят 16 дъбови дръвчета в двора на своето училище. Те са предоставени от местното Държавно лесничейство. Инициативата е също част от акцията на “Екобулпак” – “Спаси едно дърво”. Ще припомним, че организацията за разделно събиране на отпадъци дари на училището за деца с увреден слух 2 000 тетрадки наскоро.

“Всеки клас ще засади по едно дърво и през годините ще се грижи за него” – каза за Дарик директорът на СОУ “Св. Иван Рилски” Росен Милачков и добави – “Това е част от цялостното възпитание и повишаване екологичната култура на нашите деца. Дъбът носи и своята символика – сила, мощ, плодовитост – искаме да покажем на учениците, че както едно дръвче има сили да израсте, така и те могат с наша помощ да се превърнат в пълноценни и реализирали се хора.”

Организирана е и кратка музикална програма, която ще представи танцовият състав към училището - балет “Вива” с ръководител Росица Шайкова. Очакват се и гости.