11 училища в Шуменско все още не са изпълнили предписанията на РИОКОЗ
11 училища в Шуменско все още не са изпълнили предписанията на РИОКОЗ / netinfo
От РИОКОЗ - Шумен са издадени предписания на 32 от учебните заведения в област Шумен. Проверки са били извършени общо в  80 училища в областта, които подлежат на контрол за оценка на материално-техническата база. Предписаните мероприятия в 32-те учебни заведения са за ремонт на санитарни възли, пребоядисване на класни стаи и коридори, подмяна на прогнила дограма и счупени стъкла на прозорците, както и осигуряване на по-добро осветление в учебните помещения.

В 17 учебни заведения са изпълнени изцяло предписаните мероприятия. В 11 училища, поради късно отпуснати средства и изискващата се процедура по провеждане на търгове ремонтните дейности продължават. В 8 от училищата ремонтите ще приключат до 15 септември, в 3 школа / ОУ с. Браничево, ОУ с. Климент, ОУ с. Пристое /, обаче се предвиждат основни ремонти, които ще започнат през месец октомври.

До момента е наложена санкция на директора на VОУ „Иван Вазов” в гр. Шумен за неизпълнено в срок предписание, свързано с отремонтиране на вратите и промивните съоръжения в санитарните възли в училището. Към момента няма сключени договори за доставка на безплатни закуски, но са осигурени подходящи условия за раздаването им.