/ netinfo
Инспектори от отдел Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе задържаха контейнер с 1000 литра гориво без документи. Акцизната стока е открита в товарното отделение на „Форд Транзит", движещ се в района на Източна промишлена стока.

На 07 февруари, по време на операция, свързана със засиления контрол върху транспортирането на акцизни стоки, инспекторите забелязали превозното средство в района до местен хипермаркет. Направило им впечатление преустройството в товарния отсек на автомобила.

Превозното средство е спряно за проверка, в хода на която е установено, че в товарното помещение се държат 2 бр. PVC танк-контейнери с фабрична маркировка за вместимост 1000 литра. Единият е бил пълен с жълта течност със специфичен мирис на нефтопродукт, а другият - празен.

Шофьорът на превозното не могъл да представи документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия за стоката акциз. Откритата стока е иззета. Превозното средство също е задържано. Проби от нефтопродукта са изпратени за лабораторен анализ. Предвид количеството на стоката, размерът на санкцията за това нарушение възлиза на 1293,29 лв. На нарушителя ще бъде потърсена административнонаказателна отговорност.