/ БГНЕС
Ситуацията с пожара в "Дунарит" е овладяна, следим я, в момента има тлеене. Това каза за Агенция "Фокус" областният управител на област Русе Галин Григоров във връзка с пожара в "Дунарит".

"Щабът е на линия, всичко е овладяно. Всички работници на "Дунарит" са евакуирани. Предупредени са околните населени места. Децата в училището в Николово също са евакуирани. Ограничен е достъпът на всякакви превозни средства и лица, които нямат пряка връзка с пожарообезопасяването като достъп до района. Към момента нещата са спокойни, ако не се случи нещо допълнително и се разгърне или утежни обстановката, смятам, че нещата ще бъдат наред", допълни областният управител.

По думите му в момента в "Дунарит" няма пожар, а само тлеене.

"Когато се запалят взривни вещества няма възможност да бъде гасено с нормалните средства като пяна и вода. В момента държим под контрол както с наблюдение, така и с дронове и термокамери. Следим нещата в момента", уточни Григоров.

Областният управител увери, че кризисният щаб е на място.

"На място сме всички институции, които са ангажирани с дейността, както и пожарната безопасност, така и община, полиция, РИОСВ са на линия. Поставили са мобилна станция за всеки случай в Николово. Нещата се държат под контрол", изтъкна още Григоров.
Агенция "Фокус"