/ РИОСВ
Експерти на РИОСВ определиха победителите в конкурсите, посветени на Световния ден на влажните зони – 2 февруари. Първият беше за изработване на проекти за пощенска картичка, а втория за GIF-анимация. До предварително обявения срок в инспекцията постъпиха 75 пощенски картички и 12 GIF-анимации.

Участиците са фокусирали вниманието си върху влажните зони на територията на екоинспекцията – „Остров Батин“, „Рибарници Мечка“, „Калимок – Бръшлен“ и „Комплекс Алеко – Телика“. Призовите места са за ученици от русенски училища. В проекта за пощенска картичка в е-вариант победител е възпитаник на ОУ „Любен Каравелов“, за рисувана картичка – ученик от ОУ „Тома Кърджиев“.

Победител в съревнованието за GIF-анимация е участник от Професианалната гимназия по строителство и архитектура в Русе. Поради интереса и представените качествено изработени проекти инспекцията ще отличи с персонални награди повече участници.

Победителите могат да получат наградите си в Информационния център на инспекцията след 9 февруари. Останалите автори ще ги получат по пощата. Пълният списък с победителите е публикуван на интеренет страницата на адрес: http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html. РИОСВ изказва благодарност на участниците и им пожелава крепко здраве и вдхъхновение от природата.