Ремонтират бул. „Велико Търново”  в Силистра
Ремонтират бул. „Велико Търново” в Силистра / netinfo
Започва преасфалтирането на един от най-големите булеварди в Силистра „Велико Търново”, съобщиха от общинската дирекция по устройство на територията. Ремонтните работи се очаква да завършат към края на ноември, ако атмосферните условия позволят.

По този повод от 7.00 часа на 29 октомври се въвежда временна организация за движението на пътни превозни средства по булеварда. Докато се извършва ремонт на южното платно, автомобилите ще се движат само по северната лента двупосочно и без право на изпреварване в участъка от ул. „Вапцаров” до ул. „Добрич”. До края на ремонта по булеварда се въвежда ограничение на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона. Те ще минават по обходен маршрут през околовръстния път за Калипетрово в направлението за Добрич, Шумен и Русе.

За един месец са преасфалтирани и ремонтирани 17 улици в Силистра, седем улици в село Калипетрово, две – в Айдемир, пътя между селата Проф. Иширково и Казимир. В плана за пътни ремонти за тази година са предвидени още 6 градски обекта, сред които е и теренът за бъдещата ледена пързалка на Силистра зад сградата на общинската администрация.